Kaip tapti profesinės sąjungos nariu

Prokurorų profesinės sąjungos (toliau-Profesinės sąjungos) nariais gali būti prokurorai. Profesinės sąjungos narius priima ir atleidžia Profesinės sąjungos taryba paprasta balsų dauguma.

Profesinės sąjungos narys turi teisę:
Rinkti ir būti išrinktas į visus Profesinės sąjungos renkamus organus.
Dalyvauti Profesinės sąjungos narių visuotiniuose susirinkimuose, kreiptis į visus
Profesinės sąjungos renkamuosius organus, gauti iš jų informaciją ir viešai vertinti
jų veiklą.
Naudotis kitomis teisėmis ir garantijomis, teikiamomis Profesinės sąjungos
nariams.
Nutraukti ar sustabdyti narystę Profesinėje sąjungoje.
Nemokamai gauti teisines paslaugas, kilus ginčams su darbdaviu dėl darbo.

Profesinės sąjungos narys privalo:
Laikytis Profesinės sąjungos įstatų, jos organų teisėtų sprendimų.
Reguliariai mokėti nario mokestį.
Aktyviai dalyvauti Profesinės sąjungos veikloje.

Norintys įstoti į Prokurorų profesinę sąjungą gali kreiptis (prašymo forma pridedama) į bet kurį Tarybos narį.

Tam, kad Prokurorų profesinė sąjunga galėtų įgyvendinti numatytus tikslus bei keliamas užduotis būtinas aktyvus visų mūsų dalyvavimas. Šiuo metu numatytas mėnesinis nario mokestis : pirmą mėnesį - 30 eurų (stojamasis), o kitus - 7 eurai. Toks mokesčio dydis pasirinktas dėl to, kad tik finansiškai stabili profsąjunga gali tinkamai atstovauti savo narius tiek teismuose, tiek tenkinti kitus socialinius interesus. Mokesčio dydis nustatomas visuotinio susirinkimo metu.

Tik aktyvus mūsų dalyvavimas profesinės sąjungos veikloje padės įgyvendinti numatytus tikslus bei iškeltus uždavinius ginant prokurorų, valstybės tarnautojų ir darbuotojų teises ir teisėtus interesus, bei prokuratūros autoritetą ir prestižą.

Atsisiųsti prašymo įstoti į profesinę sąjungą formą - spausti čia

Atsisiųsti prašymo formą buhalterijai dėl nario mokesčio išskaičiavimo kas mėnesį - spausti čia

Kontaktai

Prokurorų profesinė sąjunga

Kranto g. 2A, Grigiškės, LT-27104 Vilnius

Tel. +370 686 41882

Elektroninis paštas: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Profesinės sąjungos kodas juridinių asmenų registre 302594202

 

Dėl klausimų susijusių su internetiniu puslapiu kreiptis - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Apie mus

Profesinės sąjungos logotipasProkurorų profesinė sąjunga (toliau-Profesinė sąjunga) - suvereni, savarankiška organizacija, laisvo apsisprendimo pagrindu vienijanti prokurorus.

Profesinės sąjungos tikslai yra realiai atstovauti ir ginti savo narių profesines, darbo, ekonomines bei socialines teises ir teisėtus jų interesus. Profesinė sąjunga atstovauja profesinės sąjungos narių interesams visų instancijų teismuose, derybose su darbdaviu, valstybės valdžios, valdymo ir savivaldos organais (institucijomis); sudaro ir pasirašo kolektyvines sutartis ir susitarimus bei kontroliuoja jų vykdymą; kontroliuoja kaip darbdavys laikosi darbo, ekonominių, socialinių įstatymų, susitarimų, kitų teisės aktų reikalavimų ir nuostatų ir kt.

Profesinė sąjunga įsteigta 2011 vasario 17 d. Profesinės sąjungos pirmininkas Julius Rėksnys, pavaduotojas Stasys Kasiulis. Tarybos nariai Renata Oželienė, Darius Krogertas, Eglė Kirpienė, Rasa Apšegienė.